tiistai 14. joulukuuta 2010

Perhospaita

Tämä perhospaita valmistui jo pieni hetki sitten, mutta kuva on odottanut koneella muokkausta. Kangas on hankittu Aenolta vaihtokankaana. Todella kaunis kangas, mihin on helppo yhdistää lähes mitä tahansa muuta väriä. Vähän tulikin ongelmia resorin värin kanssa, olisi tehnyt mieli laittaa niin montaa eri väriä. Vihreä vei sitten voiton, kun siihen löytyi parhaiten sopiva nappi. Nappi onkin isoäidin perintönä tullut vintage-nappi.

Malli on vanha suosikki, SKL 11-12/2006 ja se onkin esiintynyt täällä blogissa jo tässä paidassa sekä tässä yöpaidassa. Vähän jouduin vain hihoja ja helmaa pidentämään.Minulla on ollut peitetikkikone jo kesästä asti, mutta kesällä tuli ommeltua vain paidan helmoja. Tämä oli ensimmäinen työ, johon laitoin resorikanttaukset. Eihän se sitten tietenkään onnistunut täydellisesti... Vaikka olin harjoitellut ensin tilkuilla. Harmitti vietävästi, että pitikin ottaa ensimmäiseksi työksi tämä yksi kangaskaapin kauneimmista kankaista. Vaan minkäs teet, kun se oli niin kaunis, että sitä oli päästävä työstämään heti eikä viidestoista päivä!

7 kommenttia:

 1. Ja viidestoista päiväkin olisi jo ollut huomenna, eli eipä siinä kovin paljon olisi ehtinyt sitä ennen harjoitella;)

  Hieno paita ja tosi kiva kangas!

  VastaaPoista
 2. Kaunis paita ja edellisen postauksen paita myös oli taitavasti tehty!

  VastaaPoista
 3. Ihana perhospaita :)

  VastaaPoista
 4. Vielä piti kysyä että mikäs se sellainen peitetikkikone on?? Mistä niitä saa?? MUlla on saumuri jo ja ompelukonekin,,,onko se jokin lisä varuste??

  VastaaPoista
 5. Peitetikkikone on ihan oma koneensa. (Tai no, on sitä myynnissä saumurin ja peitetikkikoneen yhdistelmiä, mutta ne on yleensä ihan yhtä kalliita kuin kaksi konetta yhteensä ja kuulemma ovat hankalia käyttää.)Peitetikkikoneella saa aikaiseksi sellaisen oikealta puolelta kahden tai kolmen viereisen tikin ompeleen, nurjalta näyttää saumuriompeleelta. Käytetään helmassa tai vaikkapa noissa resorikanttauksissa. Sellaisia siis mitä on kaikissa ostopaidoissakin. Näyttää paremmalta kuin mitä kaksoisneulalla saa tavallisella ompelukoneella aikaiseksi ja joustaa myös ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 6. Teet upeaa jälkeä.
  Olisi kiva saada kaavoja vaatteisiin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista :) Kaavojen laittamista on estänyt oikeastaan kaksi asiaa: Ensinnäkin vaatteiden kaavat eivät oikein mahdu A4:lle, joten niiden skannaaminen & linkittäminen on hankalaa. Toiseksi minä aina piirtelen vai meidän omille lapsille sopivia kaavoja. Minulla ei taitaisi oikein riittää taidot muiden kokojen sarjoittamiseen. Ehkä joskus voisin jotain peruskaavojen muutosohjeita kyllä postata :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)