keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Tonttuja vielä liikkeellä

Nämä tonttupuvut valmistuivat jo joulukuun alussa, mutta niiden kuvaaminen on osoittautunut kovin hankalaksi. Pirpanat ihastuivat niihin niin kovasti, että ne ovat oleet koko ajan joko käytössä tai sitten pyykkikorissa. Nytkin on mekon etumuksessa vähän piapoa (jonka jotkut tuntevat siis myös talkkunan nimellä, toim. huom.) Anteeksi :)

Alunperin minun oli kyllä tarkoitus tehdä vähän perinteisemmät tonttupuvut, mutta mummi halusi ehdottomasti ostaa tämän kankaan lapsenlapsilleen (kiitos!) ja kun lapset ihastuivat siihen kovasti, niin eihän siinä sitten auttanut äidin kuin ommella.

Neidin mekon kaava on uusimmasta Ottobresta (6/2008) Dolly-mekko. Kuva lehdessä on tosi hämäävä, koska mekko näyttää lähinnä paidalta. Tosiassa mekko on ihan kokopitkä, minä jopa vähän lyhensin kaavaa. Muina muutoksina laitoin laiskana niskaan vetoketjun sijasta painonapin sekä hihansuihin laitoin poimutusten sijaan kuminauhat. Pidensin myös hihaa ihan vähän, jotta mekko menisi ensi vuonnakin (tunikana?)


Pojan paita on samainen Ottobren kaava, jota olen käyttänyt monasti ennenkin. Mm. tässä. Tämän jälkeen kaavan voisi ehkä jo haudata. Kaula-aukko on liian iso. Tässä se ei onneksi pahemmin haittaa, kun olen saanut resorin ommeltua nätisti.


College-housut ovat Suuren käsityölehden numerosta 11-12/2006. Ne ovat toivottoman leveät, eivätkä pääse toteutuslistalle toista kertaa. Ajavat kuitenkin ihan hyvin asiansa tonttupuvun osana.


Meillä vietetään joulua tiiviisti aina nuutinpäivään asti. Yhtään koristetta ei oteta ennen pois. Kauneimmat koristeet saattavat olla paikallaan jopa pääsiäiseen asti :) Tänään kuitenkin vietetään uutta vuotta ja rakkaan mieheni syntymäpäivää. Tällä kertaa ihan rauhassa kotosalla, kun poika sairastui joulupyhien jälkeen vesirokkoon. Onneksi ei kuitenkaan jouluna :)Oikein Riemukasta uuden vuoden juhlaa kaikille ja olkoon vuosi 2009 onnekas meille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Iloista uutta vuotta sinullekin! Meidät vesirokko on vielä onnistunut kiertämään, ihan mielellään jo otettaisiin että päästäisiin siitä.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa uutta vuotta ja onnea aattosankarille! Tässäkin talossa juhlitaan tänään esikoisen 10-v juhlia ja vanhempien 13-v hääpäivää...

  VastaaPoista
 3. Mukavaa ja Idearikasta Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 4. -maria-: Juu, vesirokkoa ei varmasti pysty välttämään, eikä liene syytäkään, koska se on sitten aikuiselle kai aika kamala tauti. Toisaalta minä nyt kadun katkerasti, ettei poikaa tullut rokotettua. Raukka on päivä päivältä kipeämpi, kuume on korkea ja näppyjä on kirjaimellisesti ihan joka paikassa (mm. silmäluomessa ja peräaukossa...) Kuopus sai vesirokkorokotuksen ollessaan eräässä rokotustutkimuksessa ja siitä asti olen suunnitellut, että pitäisi esikoinenkin rokottaa. Nyt ei sitten enää tarvitse, kärsitään tämä nyt vaikeamman kautta :(

  Pirkko: Onpa teidän esikoinen hauskasti sattunut syntymään juuri vanhempien hääpäivänä :) Myöhästyneet onnittelut sinnekin päin!

  Maria: Kiitos! Ja toivotetaan vielä kaikille muutama lisätunti päivään kaikkien kivojen ideoiden toteuttamiseksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)