lauantai 13. kesäkuuta 2009

Shirt dress

Blogi jäi hetkeksi retuperälle, kun pitkällisen etsimisen jälkeen löysin töitä (tosin vain kesäkuuksi). Olin kuitenkin jo ilmoittautunut kaikkiin kesätentteihinkin, joten aika on nyt mennyt päivät töissä, illat lasten kanssa ja myöhäisillat tenttikirjojen seurassa. On se vaan kuitenkin mukavaa olla opintovapaan jälkeen taas pitkästä aikaa töissä :)


Oletteko jo nähneet Danan hauskoja paitamekkoja? Niitä löytyy tästä ja tästä ja tästä ja tästä ja tästä linkistä. Tosi hauska idea, enkä minä voinut vastustaa kiusausta kokeilla itsekin. Ideana on siis, että vanhasta miesten kauluspaidasta tehdään pienelle tytölle mekko. Dana on tehnyt mekon tekoon myös hyvän tutoriaalin. Kuvittelin, että vanhojen paitojen hankkiminen olisi lastenleikkiä, kun sekä siippa että isäni joutuvat työssään käyttämään kauluspaitoja. Mieheni ei kuitenkaan ollut yhtään yhteistyöhaluinen, vaan kielsi jyrkästi minua lähestymästä hänen vaatekaappiaan sillä silmällä. Isältäni sain sitten kinuttua yhden paidan, mutta voi kurjuus, kun sekin oli tylsän värinen. Parin viikon mietinnän ja etsinnän jälkeen löysin paitaan juuri sopivan tehostekankaan, sekä keksin, että teen myös hihat tehostekankaasta. (alkuperäisessä mallissa vain vyötärökaitale on tehostekankaasta.)

Have you already seen Dana's fun shirtdresses? You can find those in this and this and this and this and this link. Such a fun idea, I couldn't resist making one myself. The idea is to make a dress for a little girl out of old men's shirt. Dana has made an excellent tutorial. I thought it would be easy to get an old shirt since both my hubby and my father wear shirts at work. I had to think again. My hubby refused to co-operate altogether. He told me to stay away from his wardrobe. I begged my father for a shirt and finally I got one. But... what a dull colour :( Luckily I was able to find nice flowered fabric to match the shirt.


Ompelussa oli kaikenlaisia ongelmia. Kangas ei ollut täyttä puuvillaa, vaan jotain sekoitekangasta ja sitä myöten tosi vaikeaa ommella. Käytin Danan tutoriaalia ompeluohjeena, mutta käytin toista kaavaa ja ne eivät sitten käyneet yksiin, etumus ei ole sen vuoksi täysin siististi tehty. Vaan kaiken kaikkiaan kiva kesämekko, joka käy pienine kauneusvirheineen kuitenkin loistavasti arkikäyttöön.

I had a lot of trouble sewing the dress. The fabric was not pure cotton and it was quite slippery. I had an own pattern but I used Dana's tutorial and they didn't match. There is a little flaw in the front. Anyway, I'm quite happy with the result, cute summer-dress for my little girl.

Helinä antoi minulle jo jokin aika sitten tämän tunnustuksen. Voi kiitos ja kumarrus, kyllä lämmittää mieltä :) Minäkin haluan lämmittää jonkun toisen mieltä, joten pitkällisen blogilistan tutkimisen jälkeen ajattelin antaa tunnustuksen seuraaville blogeille:


Pilvitarhan paja, minulle uusi ihana blogilöytö, kivoja ompeluksia sekä muuta mukavaa ja inspiroivaa

Charlie Brown, toinen minulle uusi blogilöytö, kivoja ompeluksia lapsille

Tassunjälkiä, kivoja elämänläheisiä ompeluksia, pääasiassa lapsille

15 kommenttia:

 1. Todella loistava idea ja toteutus tuossa sinun ja Danan mekoissa!! Olen tosi kade teille, jotka osaatte ommella ja jatkokäsitellä vaatteita.

  VastaaPoista
 2. Olipas hyvät ohjeet tuolla Danalla. Ja mikä idea. Ei olisi kyllä pieneen mieleeni tullutkaan. Hyvinhän sinä olet onnistunut. Joskus kaupoista löytyy hyvinkin halvalla miesten paitoja - Tokmanni -halpiskauppa myi kerran 5 e/kpl. Minä niitä jo katsoin ihan vain kangas mielessä, en tosiaankaan mekko ajatuksissa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia tunnustuksesta, olen ihan otettu mukavasta yllätyksestä :)

  Hauska idea tuo paitamekko, itsellä jää nuo paitapuserot niin vähälle käytölle että ne voisi ommella tuollaisiksi oitis!

  VastaaPoista
 4. Enpäs ole ennen tuommoisesta paitamekosta kuullutkaan. Loistava idea ja sinulla ihanan toteutus. Ainakin kirppiksiltä löytyy vaikka missä mittakaavassa miesten kauluspaitoja. Nuo blogitunnustukset on minusta mukavia, että niistä löytää aina itsekkin uusia kivoja blogeja seurattavaksi.

  VastaaPoista
 5. Eliisa: Juu, pitäisi itsekin enemmän kehitellä näitä vanhasta uutta juttuja. Oma äitini teki aikoinaan tosi paljon vaatetta minulle sekä omista että isäni vaatteista ja yleensä ihan ilman kaavaa.

  Pilvitarha: Ollos hyvä vaan :) Minä tässä odottelen, jos saataisiin Suomeenkin paitamekkobuumi :D

  Hanna: Kiitos :) Juu, kirppikselle olisi pitänyt varmaan seuraavaksi suunnata. Meillä päin tarjonta vain on vähän huonoa ja hinnat korkeita.

  VastaaPoista
 6. Kiva idea tuo paitamekko, täytyy kokeilla. En ollut tuosta kuullutkaan.

  VastaaPoista
 7. en vielä tsekannu Danan ohjeita mutta mekko on IHANA! Ja tosi hieno idea uusiokäyttää. Nyt vaan silmät auki kenellä ois kivoja paitoja kokeilua varten... (mulla ei kyllä oo ees tyttöä...)
  http://miisamia.vuodatus.net

  VastaaPoista
 8. Olin todella yllättynyt ja iloinen tunnustuksesta. Kiitos! Olen jo liittänyt kuvan blogiini :)

  Todella hyvä mekkoidea. Minulta löytyisi yksi hyvä paitis, kunhan vaan saan kerättyä rohkeutta. Vaatteen saksiminen aina vähän hirvittää.

  VastaaPoista
 9. Hi, I've just discovered your blog via Kinder Kouture and I love it! My children are around the same age as yours and its great to get ideas and inspiration from other Mum's. I'm glad your writing your blog entries in English as well as Finnish!
  Melinda

  VastaaPoista
 10. Hieno mekko ja uusia blogeja liuta seurattavaksi. :)

  VastaaPoista
 11. Moi Maria!
  Piti keskustelumme innoittamana lähteä pitkästä aikaa kunnon "käsityöblogikierrokselle"! :)
  Olipa mukavaa nähdä perjantaina!

  VastaaPoista
 12. Oi miten hienon mekon saa aikaiseksi miesten kauluspaidasta! Mahtava idea ja kaunis toteutus!

  VastaaPoista
 13. Oliskohan ollut uusimmassa Kodin Kuvalehdessä samaan malliin tuunattu paita. Ja paljon muitakin kauluspaidasta tehtyjä juttuja. Liekö sitten saaneet "inspiraatiota" danalta :)

  täälläpäin ainakin on kirppikset (pelastusarmeija ja kontti) pullollaan miesten kauluspaitoja

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)