lauantai 9. maaliskuuta 2013

Maksamme velkaa

Anteeksi ontuva otsikko... Laulu vain soi tässä yhteydessä päässäni. Laulussa on kyse meidän velastamme Afrikalle, jota maksetaan pois. Minä käytän otsikkoa nyt vähän laajemminkin tarkoittamaan muutakin hyväntekeväisyyttä. Minulla on ollut ilo ja kunnia olla mukana FB:n paikallisen  ompeluelämää ryhmän hyväntekeväisyystempauksissa. Syksyllä ompelimme vaatteita Tyksin vastasyntyneiden teho-osastolle eli keskolalle. Organisaattorimme Emmi kertoo tempauksesta enemmän täällä. Vuoden vaihteessa kohteenamme oli Tyksin lasten hematologinen osasto. Suomeksi siis osasto, jossa on syöpää sairastavia lapsia. Lapset viettävät osastolla joskus pitkiäkin aikoja ja sairaalavaatteet ovat yhtä kamalia kuin aikuisillakin. Me päätimme ommella lapsille ajanmukaisia vaatteita iloisin kuosein. Saimme kankaat lahjoituksina lukuisilta ihanilta kangaspuodin pitäjiltä ja parilta isommaltakin lahjoittajalta. Käykää ihmeessä lukemassa Emmin tarkempi selvitys täältä. Ja muistakaa kiinnittää erityisesti huomiota lahjoittajalistaan :)
Raitapaita Marimekon kankaasta Kisukangas lahjoituksia. Oli sen verran nätti kangas, että piti kaivaa omista varastoista raitaa ja pilveä, jotta kisut rittivät vähän enempään. Paitojen koot noin 130 cm

Keltainen teeppari 120 cm. Mudan värinen kangas piti oikein ottaa haasteena ja mielestäni onnistuin. Tuli kivat paidat isommille pojille. Teepparit koossa 140 ja 150. Tätä rauhanmerkki ideaa on pitänyt pitkään jo kokeilla omankin pojan vaatteisiin.
Paitoja Nanson lahjoitustrikoista. Tyttöjen paidat 140 cm. Poikien paitoihin kaivoin omasta tilkkulaatikosta Bulldogia ja Supaheroa. Paitojen koot 130 cm ja 140 cm
Lisää Nanson lahjoituskankaita. Isoille tytöille tunikat koossa 160 cm
Nämä pikkuriikkiset potkarit lähtivätkin sitten syksyllä Tyksin keskolaan.

Joo, nyt on jo 9. päivä maaliskuuta. Helmikuun kangaslaihis tilanne on raportoimatta. No tulos ei ole kauhean nätti. Kangasvarastot kasvoivat 0,60 metriä. No eihän tulos ole tammikuun katastrofiin verrattuna kauhea, mutta mutta... Minä kuitenkin kärsin hirvittävistä tuskista kun jätin lukuisat ihanat ja tarpeelliset (?) kankaat ostamatta. Rankasta karsimisesta huolimatta ostin 7,4 metriä kangasta. Ompelin kolme paitaa, kahdet housut ja kaksi tunikaa. Kangasta meni yhteensä 6,8 metriä. Hitsinpippuri!! No ensi kuussa yritän vielä enemmän. Tästä huomaa, että kangaslaihis on todellakin tarpeen. Minä ihan aikuisen oikeasti kuvittelin pääseväni helmikuussa miinukselle, mutta kun kaiken tarkasti laski yhteen, niin en päässytkään.

1 kommentti:

  1. Tää oli hieno teko! Minulla olisi sinulle pieni haaste blogissani. :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)