sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kevätmekko / Springtime dress


Kaunis kukkaiskangas on edullinen palalaarilöytö ja olen pitkään etsinyt siihen sopivaa yksiväristä finecordia. Vihdoin sopivaa löytyi ja neiti sai suloisen kevätmekon. Sanomattakin on selvää, että vihreä kangas maksoi tietysti kolme kertaa enemmän kuin alkuperäinen kukkakangas ;)

Beautiful fabric with roses is an inexpensive find at the end of the roll. I've been trying to find matching plain finecord and finally I did. Our little girl got herself a new dress for the spring. It goes without saying that the green fabric cost three times as much as the patterned fabric ;)


Malli on Ottobresta 1/2007. Jätin takapuolelle tulevat rimpsukoristeet pois, less is more! eikös vain? Innostuin taas pitkästä aikaa tekemään päällystettyjä nappeja. Ne viimeistelevät mielestäni kokonaisuuden kivasti.

The pattern is in Ottobre 1/2007. I didn't sew those ruffles that was supposed to be in the back because I think that less is more! Or what do you think? After a long time I became inspired to make fabric covered buttons again. I think they put nicely final touches to the dress.

15 kommenttia:

  1. Tosi kaunis mekko! Kunpa itselläkin olis tyttölaps! :)

    Teija

    VastaaPoista
  2. Nätti, ja nimenomaan ilman takapuolen rimpsuja!

    Muistan joskus lapsena isoäidin luona päällystäneeni nappeja, mutten sen koommin ole niitä tehnyt. (Miksiköhän?) Tulee kyllä tosi kivan näköinen ja huoliteltu ilme niillä.

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko! Ihastuttava tuo ruusukangas ja vihreä tasapainottaa sitä kivasti, ei tule niin "äkkimakea" look :). Ja kiitos kangasopista - nyt opin miltä näyttää finecord (arvon välillä ottobressa käytettyjä kangastermejä).

    VastaaPoista
  4. Ihana mekko! Ja tosiaan; päällystetyt napit kyllä kruunaavat kokonaisuuden. Kannatti väkertää! :-)

    VastaaPoista
  5. Hyvät värit ja tosi kiva malli - ja ihana keväinen fiilis koko vaatteessa!

    VastaaPoista
  6. Teija: Kiitos! Tytöille on kieltämättä mukavampi ommella, meilläkin esikoispoika jää aina näissä vaateasioissa vähän huonompaan asemaan. Toisaalta ei ole itsekään niin kiinnostunut vaatteista, kuin pikkusisko :)

    -maria-: Kiitti! Kumma juttu kun kaavoin usein laitetaan jos jonkin moista rimpsua, vaikka vähempikin riittäisi... Tässä mekossa rimpsut olisi varmaan paikallaan, jos kangas olisi yksivärinen.

    -iinu-: Kiitos! Pitäisi tosiaan useamminkin väkertää noita nappeja.

    Helinä: Kiitos! Kangastermit on usein tosi hankalia, varsinkin kun käytetään englanninkielisiä termejä. Finecord on siis ohutta kapeavakoista samettia ja käsittääkseni babycord on ihan sama asia.

    miu: Kiitos :)

    Petra: Kiitos :)

    Himmu: Kiitos :) Ihanaa kun on taas alkanut päivät pidetä ja aurinko paistaa. Tällaisia juttuja on silloin ihan pakko ommella ja tummat kankaat täytyy tunkea kaapin perukoille :)

    VastaaPoista
  7. Mistä ihmeestä löysit tuota yksiväristä finecordia?
    Täällä Eurokankaassa ei ollut mitään yksivärisiä babycordeja (HE eivät halua käyttää nimitystä finecord...se on aina mukavaa kun pädetään turhissa asioissa).
    Mekko on ihana,mulla on myös pallosametti tuohon varattuna,mutta yksivärinen tosiaan hakusessa...

    VastaaPoista
  8. Kangas on Raisiosta Linnan-Kankaasta. Minäkin etsin sitä tosi pitkään, Euronkankaan valikoimat oli tosiaan surkeat :(

    Täältä löytyy myös:

    http://www.myllymuksut.com/product_details.php?p=833

    Netistä ostettaessa on tietysti hankalaa, kun ei voi verrata olemassa olevan kankaan sävyihin. Mutta jos et muualta löydä...

    VastaaPoista
  9. Oletpa ommellut ihanaisen mekon. Olen itse aivan hulluna tuohon babycordiin. Kotoa löytyy muutama palanen... Yhdessä vaiheessa ompelin Ottobren alushameen (sellainen kaistaleista) kaavalla tytölle erivärisiä samettihameita - joka päiväkotipäivälle oma :)

    Napitkin ovat tosi suloiset! Mitä sulla on niissä pohjina?

    VastaaPoista
  10. Eliisa: Kiitos :) Babycord on tosiaan aivan ihan materiaali, varsinkin talvella. Itselläkin olisi aika monta palaa vielä ompelua odottamassa, mutta taidan säästää ne syksyyn ja siirtyä pikkuhiljaa kesäompeluksiin. Nappien pohja on ihan sellainen muovinen, mitä myy mm. Eurokangas ja varmaan moni muukin paikka. Tosi helppoja tehdä. Haaveena olisi kyllä tulevaisuudessa hankkia oikein kunnollisia metallipohjia. Niitä taitaa saada ainakin Etsystä.

    VastaaPoista
  11. Suoloinen mekko! Tuo on kyllä juuri niin tyypillistä, että tiettyä kun lähtee hakemaan, niin se sitten maksaakin.. Päällystetyt napit ovat huippujuttu ja tuossakin mekossa hieno viimeinen silaus!

    VastaaPoista
  12. On kyllä kaunis mekko!!! Mä joudun ompelemaan noita siskon tytölle, sillä omat pojat ei suostu käyttään *HEH* Onneksi... Voi kun olis itelläkin tyttö...
    http://miisamia.vuodatus.net

    VastaaPoista
  13. ~Maria~:Kiitos! Niinhän se on, sillä minä juuri perustelen itselleni, kun hamstraan kauheat määrät halpoja kankaita: Nehän maksaa ihan hirveästi, jos ne ostaa vasta sitten kun tarvitsee ;)

    Mia: Kiitos! Tyttöjen vaatteet on kieltämättä paljon kivempia ommella.

    VastaaPoista
  14. Ja tämä mekko se vasta ihana onkin :) Namskis ;) (ja tää palalaari"säästäminen" on NIIN tuttua... Toisaalta on hyvä, et sit ostaa sitä kallista kangasta kaveriksi et saa työn tehdyksi ettei jää löytölaarikangas kaappiin lojumaan!) Hmm.. tunnustettakoon että niin usein käy allekirjoittaneelle itselleen :D

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)