lauantai 14. helmikuuta 2009

Herkulliset yöpuvut / delicious nightgowns

Lapset saivat uudet herkulliset yöpuvut. Kummallekin sama jäätelökangas paidassa, tytöllä punaisin resorein ja punaisin housuin, pojalle suklaanruskein resorein ja housuin. Harvemmin puen lapsia yhteneväisiin asuihin jo siksi, että he ovat eri sukupuolta sekä lisäksi he ovat myös ihon- ja hiustenväreiltään ihan erilaiset. Lapset kuitenkin tykkäävät näistä harvoista samanlaisista vaatteistaan tosi paljon. Kangasta jäikin vielä tosi reilusti, ehkäpä siitä voisi tehdä molemmille kesäksi t-paidat.

Children got these delicious nightgowns. Lovely ice-cream fabric with red pants for the girl and chocolatebrown pants for the boy. I rarely clothe my children to matching outfits simply because they are a boy and a girl and because their haircolour and skintone are completely different. Nevertheless, the children love it! I still got quite a lot of the ice-cream fabric left. Maybe I'll sew them t-shirts for the summer.


Tytön paidan ja pojan housujen kaavat olivat Suuri Käsityölehti 11-12/2006, tytön housut Ottobre 4/2007 ja pojan paita Ottobre 4/2006. Pojan mallit olivat molemmat ihan yksinkertaiset, tytöllä sen sijaan oli housujen lahkeissa kiva kuminauhakiristys ja paidan kauluksessa hauska rusetti sekä hihat rypytetty resorilla. Tein näiden ompelussa ihan hirveästi virheitä! Trikoon ompelu on vain niin hirveästi hankalampaa kuin joustamattoman puuvillan. Tuli jo sellainen olo, että mittavat trikookangasvarastoni lähtevät nyt polttolaitokselle, mutta ehkei nyt sentään... Kivathan näistä sitten lopulta tuli :)


Patterns for girl's shirt and boys pants were in a Finnish handcraft magazine called "Suuri käsityölehti" Pattern for girl's pants were in Ottobre 4/2007 and pattern for boy's shirt were in Ottobre 4/2006. I made many mistakes sewing these nightgowns and I got so mad, I were thinking about burning all of my massive stock of cotton jersey. Sewing cotton jersey is so much harder than sewing plain cotton! Well, nightgowns turned out quite nice after all, maybe I'll still keep my fabrics :)


Kiva kun kävit, Hyvää ystävänpäivää! Nice that you stopped by! Have a lovely Valentine's day!

7 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää!

  nam, mitkä yöpuvut!

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää! Yökkärit enteilevät jo kesää :)

  VastaaPoista
 3. Kivat yöpuvut! Meilläkin jostain syystä nämä "samisvaatteet" on lasten mielestä tosi kivoja. Kaipa ne luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta tai jotain.

  VastaaPoista
 4. Vierailulla täällä ensi kertaa! Aivan ihanat yöpuvut olet tehnyt. Voi mistä, mistä, mistä saa tuota hauskaa kangasta? Siitä olisi ihana itsekin päästä tekemään jotain :)

  Olen tässä epätoivoisesti yrittänyt etsiä lastenvaatteita tekevien blogeja ja tänne tulen taatusti vielä monesti kylään :) Ideoita olisi niin mukava jakaa muiden samaa harrastavien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Annika: Kiitos :) Kangas on itse asiassa Jättirätistä. Se on kakkoslaatua, keskellä kangasta, noin metrin välein on n. 2 mm kokoinen värivirhe. Muuten aivan ihanan laadukkaan oloista trikoota. Näissä pienissä vaatteissa on helppo leikatessa kiertää tuollainen pikku virhe :)

  Juu, lastenvaatteita tekevien blogeja on aika paljon vähemmän kuin neuleblogeja. Tervetuloa uudelleen! Minä lähden nyt katsastamaan sinun blogiasi :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)