lauantai 7. maaliskuuta 2009

Juhlatoppi / Top for the birthday girl


Hurja juttu, että meidän pieni tyttövauvamme täytti viime viikonloppuna jo kolme! Päivää juhlistettiin perinteisesti sukulaisten, lahjojen ja täytekakun voimin. Lisäksi neiti sai uuden juhlatopin. Malli on Ottobre klassikko: nirunarutunika, mutta tein siihen aika paljon muutoksia. Kangas ei oikein pääse kuvissa oikeuksiinsa, se on kauniin vaaleankeltaista ja siinä on hieno himmeä kiilto.

Gosh! Our little baby girl had her third birthday last weekend. Time flies! We celebrated traditionally with relatives and had certainly presents and cake too. I sewed a new top for the birthday girl. Pattern is an old Ottobre classic: nirunaru tunic, though I made quite many changes to the pattern. The fabric has a lovely mat shine, even though it doesn't show in the pictures.

Minä en yleensä ole kovinkaan innostunut ostamaan lankaa alennuskoreista. Minä olen niin hidas neuloja, että haluan harvojen neuleprojektieni lankojen olevan juuri kyseiseen työhön tarkoitettuja eikä mitään "kun halvalla sain" -lankoja. Eilen en kuitenkaan voinut vastustaa allennuskorin kutsuhuutoja. Vaan eikös nämä langat olekin suorastaan herkullisia? Näistä tulee todennäköisesti ensi talven sukkia.

I usually never buy yarn on sale. I'm a very slow knitter and I want my rare knitting projects to have perfect yarns. Those kind of yarns that are especially intended for the project. Yesterday I couldn't resist buying cheap yarn. But aren't the colours delicious? These will probably turn into socks for the next winter.


13 kommenttia:

 1. Oi kun soma juhla-asu tytöllä!

  VastaaPoista
 2. Onpa upea juhla-asu! Yksinkertaisesta mallista olet saanut tosi juhlavan.

  Hyviä sukkalankoja tarvitaan aina :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea 3-vuotiaalle! Oi kun kaunis juhla-asu! Tuo Ottobren kaava taipuu kyllä moneksi. Langatkin ovat tosi herkullisen värisiä.

  VastaaPoista
 4. Hieno juhla-asu tytölläsi ja onnentoivotukset 3-vuotiaalle. Perässä tullaan, meillä on 1-vuotias :)

  VastaaPoista
 5. Todella ihana juhla-asu. Langat näyttävät juuri ihanan pirteiltä vaikkaka niihin villasukkiin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kaikille kauniista kommenteistanne :)

  VastaaPoista
 7. Onnittelut 3-vuotiaalle! Kauniin topin olet ommellut hänelle, meidän nuorin neitonen täyttää kesällä 3v. :D

  VastaaPoista
 8. Suloinen juhla-asu kerrassaan! Ja niin upea kangas taas :)

  Onnea minunkin puolestani upean iän johdosta!!!

  VastaaPoista
 9. Kivat sinut sinulla! Annikan sivuilta tänne löysin. Omat ompelukseni ovat aikalailla jäissä nukkekotiharrastuksen takia, mutta aika lailla olen Ottobresta vaatteita lapsille tahnyt. (ja kaikki Ottobret on kotona...)

  Tuo "nirunaru"-mekko on kiva simppeli malli, josta saa eri kankailla ja pieneillä muutoksilla vaikka mitä upeaa. Kuten sinä nyt, ihanainen juhlatoppi. Onnea tyttärelle!

  VastaaPoista
 10. Kiitokset vielä Marikalle ja Annikallekin. Kolme vuotta on tosiaan aika kiva ikä :) Toisaalta jo niiiin iso ja omatoiminen, mutta toisaalta niin pieni, että äidin syli on vielä kovasti mieluinen paikka :)

  Eliisa: Kiitokset kehuista. Itselläkin olisi kauheasti kaikkia käsillä tekemisen projekteja joita haluaisi tehdä, mutta aina joutuu tekemään valintoja kun aika ei kaikkeen riitä. Minulla nyt tällä hetkellä mieluisia nämä lasten vaatteet, saa sitten nähdä mitä parin-kolmen vuoden päästä näpertelen :)

  VastaaPoista
 11. Kateeksi käy likkaa, kun on noin ihana juhla-asu! Blogissasi piisaa muutenkin ihania tekeleitä.

  VastaaPoista
 12. Moi Maria, sinä taitava nainen!
  Linkitin blogisi juuri omille sivuilleni :)

  VastaaPoista
 13. Matroskin: Suuri kiitos ihanista sanoistasi :)

  Himmu: Heips, sinä toinen taitava nainen :) Kiitos kunniasta! Linkitän sinut myös, kunhan ehdin tänne puolta minuuttia pidemmäksi ajaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)