keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Hello Kitty tossut


Vanhat tossut jäi jo keväällä pieneksi ja hetken neiti joutui jo kulkemaan isoveljen vanhoissa lohikäärmetossuissa, kun äitiä laiskotti ommella uusia. Syksyllä sitten otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin neidille uudet tossut. Kuvat näistä tossuista on maanneet koneella jo aika pitkään, mutta ajattelin, että ne ansaitsevat tulla esitellyiksi, vaikkeivat enää ihan tuoreet olekaan.Aplikaatiokuvan valitsi neiti itse, kuten ehkä arvaattekin :) Kuvan valintaa tosin vähän ohjasi se, että sen piti olla minun taidoilleni sopivasti aplikoitavissa ja lisäksi sen piti värin puolesta sopia niihin nahanpaloihin mitä minulta löytyi. Näistä tuli hurjan kivat ja nämä istuvat paljon paremmin kuin viimeksi pojalle ommellut "camping wagen -tossut", koska näissä nahka on paksumpaa. Oppia ikä kaikki. Tällaisiin tossuihin sopii siis paremmin kunnon tukeva nahka, ei mikään lörpsy mokkanahka.


Kaava näihin on siis oma ja se on ilmaiseksi ladattavissa tuosta sivupalkista (yksityiskäyttöön). Joulun tienoilla sain sähköpostia, josta ilmeni, ettei kaavojen lataaminen ollut onnistunut. Siirsin tuolloin kaavat Googlen palvelimelle ja niiden pitäisi siis olla taas ladattavissa. Laittakaa kiltit palautetta, jos lataaminen ei onnistu!  Googlen palvelimella pdf ei avaudu suoraan, vaan se pitää osata ladata vaaleansinisen yläpalkin "file" valikosta "download original" tai suoraan "print pdf" Muistakaa, jos tulostatte kaavaa, valita tulostusikkunasta sivun skaalaus "ei mitään" (englanniksi muistaakseni scaling ja "none"). Muussa tapauksessa kaava ei tulostu oikean kokoisena. Kaavassa on varmuuden vuoksi tarkistusviiva, josta voi tarkistaa, että kaava on oikean kokoinen. Camping wagen aplikaatio ei valitettavati ole tällä hetkellä ladattavissa, mutta yritän saada senkin siirrettyä Googlelle lähiaikoina.
Siitä asti kun ompelin ensimmäiset tossut, oliko se joskus ööh... 2008, olen luvannut tehdä näistä pienen tutoriaalin. No nyt alkaa olla kuvat vihdoin koneella niin, että toivon mukaan lähipäivinä tutoriaali vihdoin ilmestyy. Tossut on melko simppelit tehdä, kuten voi huomata siitä, että aika paljon näitä on tehty eri blogeissa, vaikka kaavat ovat olleet saatavilla ilman tutoriaalia.

14 kommenttia:

 1. Oi - kyllä mahtaa tytär tykätä tossuistaan, hienot!

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat kyllä hienot! Tuota sinun kaavaasi minun on pitänytkin jo pitkään kokeilla, mutta sopivaa materiaalia en ole saanut hankittua. Tämä postauksesi kyllä saa taas harkistemaan nahkapalojen hankintaa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpais nää tossut meidän tytölle! Tutoriaali odotellessa, täytyykin käydä katsastamassa valikoima. Tytön kerhotossut ovat juuri jäämässä pieneksi.

  VastaaPoista
 4. Aivan upeat! Ja niin siistiä jälkeä, ei kyllä yhtään jää ostotossujen varjoon.

  VastaaPoista
 5. Ihanat! ♥ Saatkin konsultoida seuraavilla treffeillä vähän tossuasiaa. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat!!! Niin haluisi itsekin tossujen tekoa kokeilla, ei vaan ymmärrä mistä tuota matskua muut oikein hankkii...

  VastaaPoista
 7. Voi IIK, ihanat! Pikkuneitimme on Hello Kitty -vaiheessa, vaikka äiti ei villitystä tajuakaan. Paappa on näitä tossuja lapsenlapsilleen tehnyt ja nyt tekisi mieli tehdä hänelle tämä applikaatio valmiiksi, jos hän sopivat tossut tekisi. Vaikka Volsu-tossut äidin mieleen enemmän ovatkin ;)

  -Paula

  VastaaPoista
 8. Upeat, niin siististi ommellut. Kyllä sää osaat!

  VastaaPoista
 9. Ihanat tossut! Pitäisi joskus kokeilla...

  VastaaPoista
 10. Tosi hienot tossut!
  Tutoriaalia minäkin kaipaisin, niin ehkäpä saisin kyhättyä meidänkin neideille omat tossukat.

  Ehkäpä tuosta lähistöllä olevasta verhoiluliikkeestä löytyisi nahanpaloja.

  ps. Kiva, kun olet taas palannut. Sulla on tosi kivoja ompeluksia :)

  VastaaPoista
 11. Aivan huiput! Mulla on nahkapaloja odottamassa, mutta kun vielä saisi aikaa..

  VastaaPoista
 12. Tosi ihanat tossut. Votiko laittaa vähän ohjetta joku päivä :) Mullakin olisi matskut valmiina...Kunhan uskaltautuisi kokeilemaan.

  VastaaPoista
 13. Jos et ehdi laittaa tutoria, niin ehditkö laittaa vähän sanallisia ohjeita tulemaan? :)

  VastaaPoista
 14. On kyllä hienot tossut :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)