lauantai 6. elokuuta 2011

T-paita poikineen

Äkkiä toinen postaus perään, kun on bloggaamisen vauhtiin päässyt, jottei koko homma taas hyydy ihan kokonaan :D Voi kun olisi päivässä muutama tunti enemmän!

Ennen ompelin enemmän tytön vaatteita, muttä nykyään tulee oikeastaan käytännön pakosta ommeltua aika paljon pojan vaatteita. Syynä on yksinkertaisesti se, että 134 cm vaatteita käyttävälle, kohta kakkosluokalle menevälle pojalle tarjoavat kaupat aika karseita vaatteita. Pakko siis ommella itse, jos haluaa mieluisia! Tässä samaan postaukseen koottuna täksi kesäksi ommeltuja teeppareita. Yksi vielä odottaa leikattuna ompelupöydällä, mutta saattapi jäädä ensi kesään. Onneksi tuli leikattua sen verran reilu, ettei haittaa.

Oma suosikkini on tämä Paul Frank teeppari. Me pojan kanssa molemmat kovasti tykätään Paulin vaatteista, mutta ne ovat sen verran hintavia, ettei niitä kovin montaa voi suoraan kaupasta ostaa (ja ei niistä täällä Turussa niin kauhean hyvää valikoimaakaan ole...) Siispä ilahduin kovasti, kun löysin tämän Paul Frank trikoopalasen Eurokankaan palalaarista. Kaava tässä on oma.Ikasyristä ostettu robottikangas mielytti myös heti silmää. Piristykseksi harmaat hihat Eurokankaan palakankaasta. Resorit muuten näihin kaikkiin paitoihin taitaa olla Myllymuksuilta. Tässä on kaavana Ottobren pitkähihainen raglanpaidan kaava lehdestä 6/2010. Minä vain pätkäisin hihat t-paita mittaan.Myös työkalukangas on Ikasyristä. Kaavana tässä jostain vanhemmasta Ottobrestä pitkähihainen paita nimeltä Stripey. En nyt löytänyt tuota kyseistä lehteä. Tästä myöskin lyhensin hihat.

Viimeisenä vielä kaksi teepparia Ikasyrin trikoista. Nämä tuli leikattua jo viime kesänä, mutta jäivät silloin ompelematta, kun syksyn tullen kaappiin pitikin alkaa tehdä jo pitkähihaisia paitoja. Sekä ajoneuvopaita että tähtipaita on tehty omalla kaavalla. Minä sitten rakastan noita tähtitrikoita. Kaapista löytyykin vielä onneksi ainakin pieni pätkä useimpia värejä. Harmi vaan, ettei niitä enää saa kovinkaan laajaa valikoimaa mistään Suomesta.

2 kommenttia:

 1. Ihanan reippaita kuoseja! On muuten ihan totta, että tuon kokoiset paidat kaupoissa ovat aika karseita varsinkin tokaluokkalaista ajatellen.

  Hieno tuo Paul Frank-kangas. Minäkin olen joskus törmännyt Eurokankaassa P.F.:n trikooseen, mutta se oli niin täynnä virheitä, ettei siitä varmaan vaatetta olisi saanut..

  VastaaPoista
 2. Moro Maria!

  Meillä museon pihalla järjestetään 3.9.2011 Köyrimarkkinat.
  Markkinoilla myydään sadonkorjuun herkkuja ja käsityöläisten tuotteita. Luvassa on mysö musiikkia, askartelua lapsille, käsityölato, maistuvaa ruokaa ja paljon muuta!

  Jos sinulla tai jollain tutullasi riittäisi hienoja tuotteitanne myytäväksi asti, niin tulkaa ihmeessä myymään! Myyjiä on ilmoittautunut jo runsaasti, jee jee, mutta muutama paikka olisi vielä vapaana. Myyjäksi voi ilmoittautua soittamalla numeroon (02) 763 7700

  Tapahtuman siis järjestävät Suomen maatalousmuseo Sarka ja Loimaan kaupunki. Lisätietoja saapi multa tai tuosta edellä mainitusta numerosta tai kurkkaamalla www.koyri.fi

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)