tiistai 27. lokakuuta 2009

Asterix


Lapsena oli Asterix minulle ja isälleni se yhteinen juttu. Isä osti minulle niitä ja me molemmat luimme. Teini-ikäisenä keräsin antikoista kaikki ne loput Asterixit, mitä ei oltu lapsena minulle ostettu. Nyt ovat omat Asterixini siirtyneet esikoiselle, joka niihin yhtä ihastunut kuin minä ja isäni aikoinaan.

Asterix was a mutual fascination for me and my dad when I was a child. My dad bought me many of those cartoon books and we both read and enjoyed them. As a teenager I bought all Asterix books that I was missing from second hand bookshops. Now I gave those books to my son and he loves them as I and my father did.


Löysin ensin kivaa harmaata Asterix trikoota Linnan Palasta Raisiosta ja sitten tuon Asterix merkin Turun Nauhasta ja Napista. Siitä sitten muotoutui huppari. Muut kankaat ovat Eurokankaasta. Asterix trikoo päätyi hupun vuoritukseen, vaikka ei kuvissa hyvin näykään. Taakse painoin tutun ”Asterix” logon Folk Art Fabricin väreillä, joita jouduin taas vähän sävyttämään Sinooperin väreillä oikean sävyn aikaansaamiseksi. Kaava on samainen Ottobren ”Risto” kuin Hello Kitty hupparissakin.

I found fun Asterix tricot and a Asterix badge in a local fabric store. I had an idea of a hoodie for my boy. I used Asterix tricot as a lining in the hood. To the back I printed “Asterix” logo with Folk Art Fabric colours. Pattern for the hoodie is the same Ottobre “Risto” as in this Hello Kitty Hoodie.

10 kommenttia:

 1. Wau, hieno! Meilläkin isä luki meille tyttärille (minulle ja isollesiskolleni) Asterixeja, usein lauantai-iltaisin saunan jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno ja niin siististi tehty! Kyllä pojan kelpaa...

  VastaaPoista
 3. Makee huppari! Miten olet tehnyt tuon rintamuksen kuvan?
  Minä ja isäni luimme myös Asterixeja lapsuudessani.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno huppari! Hyvät värit ja kankaat:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista, mukava huomata, että muillakin on muillakin on hauskoja muistoja Asterixeista.

  Marita: Tuo rintamuksen kuva on sellainen valmis kangasmerkki, joita monet käsityöliikket ja kangaskaupat myy. Helppo kiinnittää, vain silitetään paikalleen. Ainoa miinus on kova hinta :( Henkka maukasta saa halvempia (kuten tuossa Hello Kitty hupparissa on), mutta niissä on laatu vähän huonmpi.

  VastaaPoista
 6. Asterix on ihan huippu! TOivottavasti mun pikkupoika innostuu niistä kunhan vähän isommaksi ehtii, niin pääsen minäkin niitä taas lukemaan ;) Huppari on Hieno!

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Vastavierailulla olen täällä ihanassa blogissasi. Tosi hienoja ompelutöitä, sait vakkarilukijan;)

  VastaaPoista
 8. Piia: Kiitos :)

  Anis: Kiitos :) Kiva jos tulet uudelleen!

  VastaaPoista
 9. Löysin pienenä tyttönä Asterixit veljeni kaapista ja luin niitä ensin salaa, veli ei olisi tykännyt jos olisi tiennyt että koskin hänen kallisarvoisiin sarjiksiin. Sittemmin luimme niitä yhdessä.
  Sulla on tosi kiva blogi!

  VastaaPoista
 10. hennak.: Kiitos :) Olipa hauska tarina :) Itse olen ainoa lapsi, mutta omien lasten välisiä sisarussuhteita on ollut tosi hauska seurata.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)