perjantai 30. lokakuuta 2009

Sweetheart


Kiva arkipuku pienelle sydänkäpyselle. Paidan kaava on ”Powder puff” Ottobresta 6/2008. Kaula-aukkoon olisi kuulunut resori, mutta erittäin joustava kangas yhdistettynä tuohon etumuksen kuminauharypytykseen teki minulle tepposet. En millään saanut resoria asettumaan nätisti ja kun se kolmannen kerran epäonnistui, päätin kokeilla jotain muuta. Lopulta ompelin kaula-aukkoon rullapäärmeen sekä kaksi kierrosta kuminauharypytystä. Saman tein hiha-aukoille. Minusta tästä tuli kiva :). Housujen kaava vanha tuttu Saimi (Ottobre 1/2009) Molemmat kankaat palalaarilöytöjä Eurokankaasta.

Hearts for little sweetheart. Pattern for the the shirt is “Powder Puff” in Ottobre 6/2008 and Pattern for the trousers is “Saimi” in Ottobre 1/2009. I changed the shirt a little. I put rolled hem and elastic band stitching on the neckline and I like it :)

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva setti! Onko tuo kaula-aukko tarpeeksi tiukka?? siis ettei lörpähdä päällä? Itsekin mielisin kokeilla tuota kuminauha rypytystä moneenkin paikkaan mutta kun näitä ideoita on enemmän kuin aikaa ommella ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana setti! Ja kivat kankaat! Kiva idea tuo kuminauharypytys, näyttää hauskalta :)

  VastaaPoista
 3. Prinsessatrio: Kiitos :) Juu, kyllä kaula-aukosta tulee tuolla tavalla tarpeeksi tiukka ja se säilyy kyllä käytössäkin. Kaksi rypytyskerrosta paininjalan etäisyydellä toisistaan. Tein vähän vastaavan viime vuonna tavallisesta puuvillakankaasta:

  http://marianateljee.blogspot.com/2008/08/prinsessapaita.html

  Ansku: Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä tuo kaula-aukko ja hihansuut ovat todella hyvät. Vähän vaihtelua, ettei aina ole resoria.

  VastaaPoista
 5. Nätti paita. :) Onneksi suunnitelmia voi matkan varrella sujuvasti muuttaa ja saada aikaan varsin onnistuneita tuotoksia. Kukas sen sanoo että vain alkuperäinen suunnitelma on oikea. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan ihana setti! Tuo kangas on herkku! Tuo on kyllä kiva keksintö tuo ommeltava kuminauha. Kaula-aukkoon en olekaan vielä sitä testannut. ;) Taas pienellä idealla ja muutoksella alkuperäiseen saa aikaan valtavan eron ja yksilöllisen mallin. :)

  VastaaPoista
 7. Marita: Kiitos :)

  Joska: Kiitos :) Just niin! onneksi välillä tulee näitä mutkia matkaan ja samalla tulee mietittyä uusia ratkaisuja :)

  NorppaStiina: Kiitos :) Joo, pitäisi useamminkin miettiä vähän jotain uutta, eikä aina tekisi niin kuin ennenkin :)

  VastaaPoista
 8. No on kiva! Ja ihana hehkuva väri keskelle syksyn synkkyyttä

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)