perjantai 15. elokuuta 2008

Katkenneita koivuja ja yöpukuja

Eilen piti olla oikein ompelupäivä; siippa oli työmatkalla ja lapset hoidossa. Vaan luonto päätti toisin. Juuri kun olin saanut ompelukoneen, saumurin ja silityslaudan levitettyä, soi ovikello. Naapuri siellä vain oli tullut kertomaan, että pihallamme oleva suuri koivu oli halki. Siis HÄH??? ajattelin minä. Vaan oli naapuri ihan oikeassa, koivu oli keskeltä pystysuuntaisesti halki ja nitisi uhkaavasti. Minä hain kiireesti puhelimen, ajattelin, että soitto hätäkeskukseen olisi paikallaan. Koivu voisi kaatuessaan osua jotakuta päähän tai saada aikamoista tuhoa aikaan meidän talolle. No juuri kun sain hätänumeron valittua, koivu katkesi keskeltä ja puolet siitä kaatui maahan. Huh, mikä tuuri, koivu kaatui juuri siihen ainoaan paikkaan, jossa se ei saanut mitään vahinkoa aikaiseksi.

No, koivusta jäi puolet vielä pystyyn ja katkennut osa roikkui vielä rungossa kiinni. Ei siinä sitten auttanut muu kuin soittaa palokunta paikalle. He sitten irrottivat roikkuvan osan koivusta, jotta se ei pääsisi irtoamaan omia aikojaan. Omasta mielestäni tapahtuma oli aika ainutlaatuinen. Ei meillä ole ennen pihalta puita kaatunut, enkä ole ikinä soittanut hätänumeroon. No aamulla luin kuitenkin lehdestä, että vastaavia tapauksia oli täällä päin ollut parisenkymmentä. Niin, että se sitten siitä ainutlaatuisuudesta ;)

Niin, että ompelut jäivät sitten eilen aika vähäisiksi. Jotain sain sentään aikaiseksi. Tässä on oikein kunnon kierrätysprojekti. Neiti tarvitsi uusia yöpukuja ja niinpä minä tein hänelle pari yöpukua omista vanhoista yöpuvuistani, jotka olivat minulle huonon mallisia. En ole mikään mestariompelija ja trikoon ompeleminen on minulle aika vierasta. Tämä oli siis samalla hyvä harjoitusprojekti. En ole alkuunkaan tyytyväinen noihin kanttauksiin, niistä tuli vähän tönköt. Käytin näissä ulkonäkösyistä trikoosta leikattua vinokaitaletta. Ilmeisesti resorin ompelu olisi helpompaa? Resoreissa on vain niin kauhean huonosti värejä saatavilla. Hyviä vinkkejä ja rakentavaa kritiikkiä otetaan mielellään vastaan.

Yöpukuja voi yhdistellä joko housut ja puseron ristiin tai sitten käyttää samanvärisiä. Kätevää, kun meidän kaksivuotias neiti on aikamoinen suttupytty :) Väreihin olen tosi tyytyväinen, sopivat hyvin meidän pienelle keijuprinsessalle.

3 kommenttia:

 1. Hei kaima, kivan oloisen blogin olet perustanut!

  Resoreiden valikoima on kieltämättä aika huono kangaskaupoissa. Joissain nettikaupoissa on paremmin, mutta näytön värit taas voivat valehdella. Toisinaan valitsen sitten ihan reilusti eri värisen mutta kuitenkin sopivan resorin.

  Kaksoisneulalla saan toisinaan tosi tönkköä jälkeä aikaiseksi. Olen käyttänyt usein sellaista ommelta, jossa on ikään kuin kaksi suoraa ommelta muutaman millin etäisyydellä toisistaan ja välissä siksak (ihan yhdellä neulalla tuo tulee). On mielestäni joustavampi kuin kaksoisneula. Toiset käyttävät tavallista siksakia.

  Haaveissa on peitetikkikone, jolla saisi yhdellä työvaiheella siistiä, joustavaa jälkeä juuri kanttauksiin ja käänteisiin (sellaista, kuin "kaupan vaatteissa"). Saa nähdä, tuleeko sellaista ikinä tähän talouteen...

  Joka tapauksessa yöpuvut näyttävät hyviltä, kuvasta kanttausten tönkköyttä ei näe!

  VastaaPoista
 2. Huomasin, että olit Iinun blogissa kysellyt mistä nahkapaloja saisi, ja palasin kertomaan, että olen niitä löytänyt ihan Eurokankaasta. Ovat olleet laatikossa, nimenomaan erikokoisia ja -värisiä paloja kilohinnalla. Petikon ja Itäkeskuksen myymälöistä olen ostanut.

  VastaaPoista
 3. iinu: Kiitos kehuista :)

  -maria-: Kiitos kehuista myös :)Luin yhdestä ompelukirjasta ohjeen, että reunaan voi laittaa myös tavallisen suoran ompeleen, kun ommellessa venyttää voimakkaasti molempia kankaita. Tällöin saumasta tulee joustava. Kokeilin sitä nyt seuraavaan projektiin ja tuntui toimivan. Tosin nyt kankaana oli oikeaa resoria.

  Itselläkin olisi haaveissa peitetikkikone ja tietysti myös kirjova ompelukone. Huoh, koskahan ne haaveet toteutuisi? Onneksi on edes saumuri, ennen jätin trikoot suosiolla rauhaan juuri saumurin puutteen vuoksi.

  Kiitos hyvästä nahkavinkistä. Täytyy mennä hätyyttelemään oman Eurokankaan tätejä. Ehkä niitä saisi sitten vaikka tilattua. Jos ei muu auta, niin täytyypä tehdä reissu pääkaupunkiseudulle.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)