torstai 14. elokuuta 2008

Lippikset lapsille

Olen saanut paljon hyödyllisiä kaava-, koristelu- ja kangasvinkkejä monista kivoista blogeista. Tavoitteenani on, että joku joskus tulevaisuudessa saisi jotain iloa minunkin blogistani. Lasten pukeminen kauniisti ja persoonallisesti on minulle rakas "harrastus"

Ensimmäisenä esittelen kivat lippikset lapsille, joiden kaavaan löysin vinkin tästä kivasta blogista. Kaavat siis löytyvät Elsbeth Gyntherin kirjasta "Ompele lapselle - vaatteet 5-12 vuotiaalle" 1981. Pojan hattu on kokoa 55-57 cm ja se sopii hänen 56 senttiseen päähänsä kuin nakutettu. Toisaalta malli on niin reilu, että lippis sopii sekä omaan 58 senttiseen päähäni että mieheni 62 senttiseen päähän. Seuraavan tilauksen sainkin heti mieheltäni. Hänenkin on kuulemma ehdottomasti saatava oma lippis! Pojan lippis on oikea kierrätyslippis. Kangas on isoäidin vanhasta sohvansuojuksesta 70-luvulta.

Tytön lippis on tehty huomattavasti ohuemmasta kankaasta, mutta hyvin toimii sekin. Ohjeessa ei käsketty laittaa lippaan kovikekangasta. Ei se ehkä ihan välttämätön ole, mutta ehkä kuitenkin laitan sen seuraaviin versioihin. Lippis on kokoa 51-53, mutta se sopii kuitenkin neidin 50 senttiseen päähän. Malli on siis kokonsa puolesta tosi monikäyttöinen. Tytönkin kangas on löytynyt vanhoista tilkkuvarastoista, mutta enkös saanutkin aika hyvin molemmat lippikset sointumaan lasten huppareihin? Näiden tekemiseen tulee oikein himo :) Oikein sormet syyhyää päästä ostamaan tytölle kauniita kukkakuoseja ja pojalle jotain värikästä.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköiset lippikset.
    Jään odottelemaan seuraavia tuotoksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vierailustasi blogissani, löysin taas yhden mielenkiintoisen uuden blogin:) Noi lippikset on kyllä niin hienot! Itselläni on myös nuo kaavat...jäin nyt vain miettimään, että mistähän kankaasta aloittaisin leikkaamaan...

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)