sunnuntai 17. elokuuta 2008

Tähtiä tähtipojalle

Tämän viikonlopun ompeluprojekti on ollut tyyliä ompele-pura-ompele. Himskatti, että sama harrastus voi välillä olla niin palkitseva ja välillä taas äärimmäisen turhauttava. Minulle on ollut Suuri käsityölehti tuttu jo vuodesta 1983. (No, juu olin silloin itse ihan natiainen, mutta äidille se tuli jo silloin) Siitä asti lehti on tullut joko äidilleni tai minulle. Nyt vasta olen löytänyt Ottobre-lehden, täältä blogimaailman kautta. Mikä ihana lehti :) Kivat, trendikkäät mallit, jotka eivät ole liian monimutkaisia toteuttaa. Ottobressa näyttävät vain koot olevan aika reiluja. Tästäkin tähti paidasta (joka siis on Alligator-svetari Ottobresta 1/2008) lyhensin hihat ja pienensin kaula-aukkoa. Leveydessä ja pituudessakin on vähän ylimääräistä. Lopputulemana voi siis sanoa, että pienempikin koko olisi riittänyt kuin pojun virallinen koko. Varoituksen sanana niille, jotka suunnittelevat mallin käyttöä: kaula-aukko on pienennyksenkin jälkeen vähän liian suuri, kannattaa olla tarkkana. Muuten tosi kiva malli!


Edessä on tähtipainatus, joka ei onnistunut ihan täydellisesti, mutta olipa kuitenkin hyvää harjoitusta seuraavaan painotyöhön. Laitoin tähteen tikkauksen tuolla samalla turkoosilla langalla, jolloin epätasainen reuna ei oikeastaan haittaa.Näitä tähtijuttuja tekisi mieli tehdä lisääkin. Niillä saa helposti näyttävyyttä yksinkertaiseenkin paitaan. Tässä pari kuvaa ideakansiostani. Paidat ovat Cupcake ja Phister & Philina -merkkisiä. Valmistaja on Pure kids. Kuvat on lainattu Sisukkaan nettikaupasta.

2 kommenttia:

  1. Mutkan kautta löysin sivullesi. Itsellä pieni tyttö niin kaikki blogit jotka käsittelee lastenvaatteita itsetehtynä kiinnostaa, tämänkin laitoin suosikkeihin.

    VastaaPoista
  2. Taru: Kiva kuulla, että blogin tähän astinen sisältö on kiinnostanut :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)