lauantai 23. toukokuuta 2009

Das Camping Wagen


Lapsosten päiväkotitossut on jo jonkin aikaa olleet vähän naftit, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä uusia. Edellisten tossujen kaavaa olisi pitänyt suurentaa ja uutta nahkaa hankkia. Kun edellisten tossujen kaavaa alettiin yhtäkkiä kysellä monesta suunnasta, sain minäkin innostuksen tarttua viimein toimeen. Alkuperäiset kaavat, jotka olivat vain koolle 24, on nyt kaavoitettu uudelleen ja kaavasta löytyvät koot 22, 24, 26, 28, 30 ja 32. Linkitän kaavat tänne blogiini alkuviikolla, kun saan ne ensin skannattua.

Both of our children needed new leather shoes. I made these leather/fabric shoes in the fall. I made the pattern my self and now I needed to add new sizes to the pattern. No the pattern includes sizes 22, 24, 26, 28, 30, 32. I will link the pattern to my blog next week when I have had opportunity to scan it first


Ensimmäisenä valmistui pojan tossut. Materiaalina musta mokkanahka. Koristelut tehty tavallisesta nahasta. Aplikaatiomallin tein itse ja olen muuten aikasta tyytyväinen itseeni :D Ajattelin, että voisin piirtää kaavat tuosta volkkaripakustakin ja linkittää sen tänne blogiin, jos vain kiinnostusta löytyy?

First I made slippers for my son. Slippers are made out of suede and application is leather. I made pattern for the application myself and I'm extremely pleased with myself :D I'm thinking to link the pattern for the kleinbus here in my blog, if someone is interested?


Volkkaripaku ei päätynyt koristeaiheeksi sattumalta. Meillä tosiaan on tällainen vuoden -67 campingwagen. Tällä on kierretty monet kesät Suomea ja Eurooppaa. Häämatkankin teimme tällä :) Harmitti vain, etten saanut käsiini vihreää nahkaa.

I didn't choose VW kleinbus as application by chance. We actually own a '67 campinwagen. We have travelled with it all over Finland and Europe. Even our honeymoon was a trip with our beloved kleinbus :) I was kind of sorry, I couldn't find green leather for the slippers.

18 kommenttia:

 1. Upeat tossut ja todella onnistunut volkkari-aplikointi.- Ja nyt täytyy myöntää, että kyll mää oon kade teille tuosta "pakusta" :) Ihana!!

  VastaaPoista
 2. Oi, nyt oon kade! Tuollainen kohtuullisen hyväkuntoinen Kleinbus on ollut jonkinlaisella haavelistalla minullakin.

  Kiitos jo etukäteen tossujen kaavasta. Luultavasti kokeilen sitä, nahkapalojakin kun pitäisi kotoa löytyä.

  VastaaPoista
 3. Vautsi wau!
  Tommosen kuvion mäkin haluan johonkin poikani vaatteeseen tai muuhun.Noi kirjaimet kun sopiikin sille niin hyvin...etu-ja sukunimi.

  VastaaPoista
 4. Hienot on tossut ja vielä hauskempaa on, että tuon volkkarikuvion takana on tarina, osa teidän perheen historiaa :)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi kuinka hienot, taidolla tehdyt ja hauskasti keksitty aihe! Ja oot kyllä IHQ kun laitat kaavoja meille muillekin jakoon =) ! Tässä väkisinkin alkaa itsekin intoilemaan josko myös kokeilisin nahkatossujen tekoa.

  VastaaPoista
 6. Onpa upeat tossut! Tuo volkkari-applikaatio on aivan yliveto. Ompelitko tossut ihan tavallisella koneella, nahkaneulalla?

  VastaaPoista
 7. Mahtava idea tuo volkkari nuissa tossuissa :) Odotan kaavoja. Sain sähköpostisi kyllä mutta en ole saanut pienennettyä kaavaa :( Joten odotan kokoa 22 :) tosi mahtava, että olet jaksanut ne värkätä ja laitat vielä tännekkin. Mistä olet muuten ostanut värillisiä nahkaa?

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat tossut, vau!! Onko nahkaa vaikea ommella?

  Ja NIIN ihana kesäauto!!!!

  VastaaPoista
 9. Eliisa: Kiitos! Paku on kyllä omasta mielestäkin aika ihana, vaikka ei sillä kyllä lasten synnyttyä olla päästy paljon kiertämään. Ehkä sitten eläkepäivinä ;D

  -maria-: Juu, varo vaan, tämä tossujen väsääminen on vähän koukuttavaa puuhaa ;)

  Niinu:Kiitos :) Pojille on aika vähän kivoja koristemalleja olemassa, hauska että teille sopii nuo kirjaimetkin ;)

  Hiipu: Kiitos :) Poikakin on tosi innostunut tossuista, kun niissä on oman pakun kuva :)

  Helinä: Kiitos :) Juu, kuten jo Mariallekin sanoin, varo vaan tossutehtailu on koukuttavaa puuhaa ;)

  Petra: Kiitos :) Joo, ihan tavallisella koneella. Nahkaneula on kyllä ihan välttämätön. Teflon-paininjalasta haaveilen, mutta ei se ole välttämätön, helpottaisi vain vähän.

  Hanna: Kiitos :) Olen ostanut värillistä nahkaa paikallisesta nahkaompelimosta, sellaisia ihan pienen pieniä tilkkuja, joista ei muuhun kuin koristeluun enää ole.

  ~Maria~: Kiitos :) Ei nahan ompelu ole sen vaikeampaa kuin muidenkaan paksujen materiaalien, esim. farkun ompelu. Vaatii vähän enemmän kärsivällisyyttä, muttei missään nimessä mitenkään erityisen vaikeaa. Nahkaneula tosin on ihan välttämätön.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, täytyypä selvittää oisko täällä oulussa jotakin nahkaompelimoa :)

  VastaaPoista
 11. Hauska ja hyvin tehty aplikointi!

  VastaaPoista
 12. Oi, nämä on todella hienot! Teitkö kirjailut käsin vai koneella?

  VastaaPoista
 13. Romulus: Kiitti :)

  Annika: Kiitos :) Tein koko aplikaation koneella, mutta jälkeenpäin kyllä totesin, että etumuksen vw merkistä olisi tullut parempi käsin kirjomalla. Mutta kun valmista piti saada heti eikä viidestoista päivä ;D

  VastaaPoista
 14. Ihana aplikaatiomalli Maria! Wow!

  VastaaPoista
 15. Aivan IHANAT tossut! Me ollaan koko perhe hirmuisia volkkarifaneja, poijankin nimikirjaimista tulee VW (hih) ja tuommoinen bussi on ollut pitkään hakusessa, nyt varsinkin kolmen ipanan kanssa ois mahtavaa reissata sillä ympäri suomea ja käydä vaikka BugRunissa Ruotsin puolella! Ehottomasti tommoiset tossut on meidän pienelle VWlle saatava! Kiitos!

  VastaaPoista
 16. Heippatirallaa! Mä olen TÄYSIN ja TOTAALISEN peukalo keskellä kämmentä näissä ompelu-asioissa. Kateellisena aina ihastelen muiden kädenjälkeä! Tossut on aivan ihkut! :) Ja P.S. Palattiin justiinsa Euroopan turneelta, joka me (= minä, siippa ja kolme muruliinia) tehtiin asuntovaunulla. Kiva kuulla, että muutkin lapsiperheet harrastaa rohkeesti reissaamista, muuallakin siis kuin vain kotimaassa!

  VastaaPoista
 17. Teetkö näitä tossuja vielä ja voisitko myydä sellaiset?

  mervikatajamaki1@hotmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)