maanantai 4. toukokuuta 2009

Kypärämyssy / Baby Bonnet

Huomasin juuri, että viime kuussa tuli tehtyä vain yksi postaus. No syynä siihen ei ole se, etten olisi tehnyt käsitöitä, vaan se, että kaikki kuvat ovat jostain syystä juuttuneet koneelle eivätkä ole päätyneet blogiin asti. Yritän nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja esitellä teille huhtikuun tuotoksia ennen kuin uudet työt valmistuvat.

I just noticed I have only one posting on April. I've been busy crafting but very lazy writing about that to my blog. Now I'll be very efficient and I promise to show all my finished work before new projects are finished.


Tämän pienen myssyn tein naapurin vastasyntyneelle poikavauvalle. Olen pitkään halunnut kokeilla tätä perinteistä mallia. Malli on ihan hirveän helppo, mutta siitä huolimatta huomasin jossain vaiheessa, että vaikka aloitin 31 silmukalla, minulla jostain syystä olikin 36 silmukkaa. No pienten purkuoperaatioiden jälkeen myssy sai lopulta oikean muotonsa. Lanka on samainen Sirdarin Snuggly babybamboo kuin meidän pojan pipossa. Aivan ihana lanka :) Korun tein lahjaksi ylpeälle isosiskolle.

Myssyn malli on Käspaikasta. Kiva malli, koska se sopii langalle kuin langalle ja mihin kokoon tahansa. No tietty sitten valitettavasti täytyy tehdä mallitilkku, mitä en yleensä harrasta ;) Ihan ihka ensimmäistä kertaa tein myös solmiamisnauhat putkineuloksesta. Havainnolliset ohjeet löytyivät myös ihanaisesta Käspaikasta.

I made this little bonnet for a neighbours newborn babyboy. Very simple pattern but I managed to screw it up anyway. I started with 31 stitches and after awhile I noticed I had 36 stitches. After a little bit of unraveling and redoing the bonnet was successfully finished. The Yarn is Sirdar Snuggly babybamboo. Such a lovely, soft and shiny yarn. I managed to knit i-cord for the first time in my life. I'm very proud of myself ;) The neckless is a gift for the proud big sister.

Minä valmistaudun kiireiseen ja tuotteliaaseen ompelukesään Kellari suorastaan pullistelee kankaista. Tässä viimeisimpiä ostoksia. Kerrankin osuin Eurokankaan palalaarille oikeaan aikaan. Ensimmäisessä kuvassa kivoja trikoita, joista monet, harvinaista kyllä, sopivat myös pojille :) Alemmassa kuvassa kankaita kesähepeniin, nämä puolestaan tilattu Iinulta.

I'm getting ready for a productive sewing-summer. My basement is filled with fabrics. These are my latest finds. In the first picture, nice cotton jerseys, most of them suitable for boys as well :) First ones are bought from a local fabric store. In the last picture, lovely fabrics for summery clothes, all ordered from Iinu.

3 kommenttia:

 1. Suloinen myssy. Itse tykkään tuosta mallista tosi paljon. Omillani oli ne Ruskovillan silkkimyssyt, minä kun olen mukamas aika huono neuloja. Kiitos hauskasta "analysoinistasi" - Minä kun luen kohdan "tee mallitilkku", niin kavahdan heti :) Mikähän siinä on muka niin vaikeaa ?

  Upeat kankaat Iinulta - trikoot myös kivoja. Trikoita jännitän myös- mulla on vain harva trikoovaate onnistunut hyvin, collage ja fleece turvallisempia.

  VastaaPoista
 2. Minttis: Kiitos :)

  Eliisa: Kiitos! Juu, täytyy tunnustaa, että tämä oli ihan ihka ensimmäinen mallitilkku, jonka olen koskaan tehnyt. Älä kerro kellekään... ;) Jotenkin sitä pitää aina heti päästä suoraan toimeen, eikä mihinkään mallitilkkuihin...

  Trikoo on kieltämättä haastava materiaali ja se vaatii totuttelua. Itsekin teen edelleen aika keskinkertaista jälkeä (trikoolla), mutta nykyään ompelemiani vaatteita kehtaa jo käyttää kodin ulkopuolellakin ;)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)