sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Prinsessa / Princess

Vähän lisätietoa myös aiemman postauksen prinsessapuvusta. Some additional information also about princess outfit in the earlier post.


Vappuasuna tytölle oli tietenkin prinsessa asu. Mikään muu ei kuulemma tullut kysymykseenkään :) Kaava on Suuren käsityölehden uusimmasta numerosta (4/2009). Varoituksen sanana muille: malli on SUURI. Kaavan piti olla yhtä numeroa liian iso, mutta se oli aivan valtava. Lyhensin mallia 20 cm ja otin leveydestä 5 cm. Aamulla vielä juuri ennen lähtöä tein etumukseen vekkejä. Kaikesta tästä huolimatta mekko on edelleen tosi iso. No menee sitten ainakin monta vuotta :)

The May Day outfit for our girl was certainly a princess outfit. Anything else wouldn't do, said she. I had a lot of trouble with the pattern. It was HUGE. After many modifications and last minute alterations the dress is still a little bit too big. Well, she can wear it several years ;)


Molemmat kankaat ovat minun isoäitini vanhoja verhoja. Aivan rakastan tuota vaaleanpunaista kangasta. Voi harmi kun sitä ei jäänyt yhtään yli...

Both of the fabrics are my grandmother's old curtains. I love the light pink fabric. It is a pity there isn't any of it left now...


Mallissa oli takana vetoketju, mutta minä laitoin yksinkertaisesti tarranauhat. On sitten tytönkin helpompi laittaa mekko päälle myöhemmin leikeissä.

There was supposed to be a zipper in the back. I used Velcro instead. It is easier for the girl to dress it up herself.


Tänään olen käyttänyt aikani ommellakseni välillä jotain itselleni. Tässä pientä esimakua, lisätietoa seuraa toivottavasti lähiaikoina :)

Today I have sewed something for my self for a change. Here's a little sneak preview. More about this soon, I hope :)


5 kommenttia:

 1. Onpa ihanan hempeä prinsessamekko. Miullakin on muutamia ikäviä kokemuksia Suuri Käsityölehden kaavoista. Koot eivät aina ole kohdallaan. Etenkin jos on hentorakenteinen lapsi, niin Skl:n kaavoilla tulee helposti ommeltua lapselle teltta. Nykyisin mittaan aina kaavat enne leikkausta.

  VastaaPoista
 2. Varmasti on pikkuprinsessa onnellinen noin hienosta mekosta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuolla mekolla kelpaa leikkiä prinsessaa, ihana :) !
  Itse en myös juurikaan tykkää Suuri Käsityölehden kaavoista, ne on usein selkeästi liian isoja kokonumeroonsa nähden eikä istuvuuskaan ole monastikaan kohdallaan :(. Harmi, koska monia kivoja malleja heillä kyllä olisi. Ennemmin otan jonkun valmiiksi istuvan muun kaavan pohjaksi ja teen siihen sitten omat viritykset päälle - on ainakin koko ja istuvuus varmemmin taattu (kaavoitusta kun en juurikaan itse hallitse).

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kehuista :)

  Meitä taitaa siis olla muitakin, jotka ei ole ihan tyytyväisiä SKL:n kaavoihin. Voisin lisätä valituslistaan vielä, että ohjeetkaan ei aina ole kauhean helppoja seurata. Äidilleni tulee SKL kotiin, joten varmaan joskus tulevaisuudessakin noita malleja testailen, mutta täytyy sitten olla tarkempi koon kanssa jo leikkausvaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Oikein kaunis mekko ja ihanat kankaat!

  Itsekin katselin tuota prinsessamekon kaavaa ja ajattelin käyttää sitä ensi vuonna (sinun kangasvalinnoillasi se näyttää paljon paremmalta kuin lehdessä!). Joten kiitos varoituksesta, yritän muistaa!
  Minullakaan ei ole kyseisen lehden kaavoista kovin hyviä kokemuksia, yleensä ne ovat aivan liian suuria, poikkeuksena pojalle tekemäni pikkutakki, joka aivan liian PIENI (suurensin kaavaa joka suuntaan, vaikka poikani on todella laiha).

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi!

Thanks for your comment!

Tackar och bockar! (Du kan kommentera också på svenska)